Orașul Bălți sărbătorește 600 de ani

Astăzi, 22 mai bălțenii marchează 2 sărbători. Aniversarea de 600 de ani și Hramul orașului de Sfântul Nicolae, care este și ocrotitorul municipiului. Liturghia a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Episcopul de Bălți și Fălești.

Cu ocazia aniversării a 600 de ani a orașului, Renato Usatîi a felicitat orășenii și a înmânat certificate și diplome cetățenilor de onoare ai municipiului Bălți. Usatîi le-a mulțumit pentru contribuție la dezvoltarea sportului și a jurisprudenței orașului.

Cu un mesaj de felicitare a venit și Nicolai Grigorișin, primarul interimar al localității. El a menționat că pe parcursul a 600 de ani Bălțiul a evoluat de la un așezămînt mic la un oraș frumos și înfloritor.

Tradițional, de Ziua Orașului, administrația locală, împreună cu locuitorii orașului, aduc un omagiu memoriei marelui domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare.

După depunerea de flori, în piața centrală ,,Vasile Alecsandri” a fost organizat un alai de sărbătoare, la care au participat diverse entități și întreprinderi dim oraș.

Prima atestare documentară a municipiul Bălți, dateazî cu 1421.  Acesta este considerat anul, în care a fost fondat orașul. Bălțenii și oaspeții orașului au parte de un program festiv plin de: concerte, spectacole, expoziții. Iar seara, toți cei adunați în piața centrală sunt invitați la un concert, cu participarea  interpreților îndrăgiți din Moldova. Pe scenă vor evolua: Constantin Moscovici, Nelly Ciobanu, Lia Taburcean și Formațiile: „SUNSTROKE PROJECT”, „LUME”, „ZDOB ȘI ZDUB”, „THARMIS”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture