Orașul Bălți sub cod verde

0

Municipiul Bălți a trecut sub cod verde de pericol epidemiologic. Potrivit secției sănătate din cadrul primăriei, situația prin infecția Covid este stabil pozitivă. În ultimele 14 zile, rata de incidență a populației a scăzut până la 24 de cazuri de COVID-19 la 100 de mii de locuitori. Totuși direcția este îngrijorată de o nouă izbucnire a cazurilor Covid, după sărbători. Odată cu debutul sărbătorilor, revin moldovenii din străinătate, merg prin vizită la cei dragi, se formează cozi pe la piețe și magazine. Toate acestea ar putea duce la o creștere a numărului de infectați. În perioada 13 – 21 decembrie, 40 de bălțeni au fost confirmați pozitiv.

Pe parcursul săptămânii trecute, peste 900 de bălțeni s-au vaccinat împotriva Covid-19. De la începutul campaniei de imunizare în Bălți, aproape 20 de mii de oameni, au trecut prin schema completă de vaccinare anti-Covid. Între timp alte 557 de persoane și-au administrat a treia doză, doza booster.

,,Astăzi avem în stocuri, vaccinul Pfizer, Sinovac, Sinopharm și Moderna. 30323 de persoane au fost vaccinate cu prima doză. 19885 cu ambele doze. 1614 au primit doza booster. În ultima săptămână, s-au vaccinat cu prima doză 150 de persoane,  cu a doua -195 și cu doza trei – 557 de bălțeni.”, a declarat Feodora Rodiucova Șefa Secției Sănătate.

Rodiucova spune că sărbătorile de iarnă vor aduce cu sine, nu doar emoții pozitive, dar și un nou val de îmbolnăviri, în special cu varianta Omicron.

,,Nu putem vorbi despre relaxări. S-a pus discutat în privința reluării activității echipelor mobile. Totuși, vaccinarea rămâne principala armă împotriva infecției. Acest lucru este valabil, în special pentru persoanele vulnerabile în fața acestei infecții.”, mai spune Rodiucova.

 De la declanșarea pandemiei și până în prezent, în municipiul Bălți, 463 de persoane au pierdut lupta cu SarS-Cov2. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 372983.  În total, 358603 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 9.540 au decedat din cauza complicațiilor Covid.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture