Părinții care sunt nevoiți să-și lase copiii singuri acasă au protestat față de indiferența guvernării

În contextul pandemiei de COVID-19, instituțiile de învățământ preșcolar și-au sistat activitatea de acum 4 luni, iar circa 150 de mii au rămas fără de șansa la educație. Iar autoritățile nu au intervenit cu nici un ajutor. Părinții copiilor de vârstă preșcolară se confruntă cu o dificultate majoră. Reprezentanții organizației non guvernamentale „Părinții Solidari” au solicitat guvernului în acestă dimineață redeschiderea instituțiilor preșcolare în condiții de maximă siguranță pentru copii dar și pentru angajații acestora.

Părinții sunt indignați de indiferența manifestată de autorități. Aceștia au fost nevoiți să-și lase copii fără supraveghere, mergând la muncă.  Din nefericire din acest motiv, doi copii minori și-au pierdut viața fiind lăsați acasă singuri.

Asociația „Părinții Solidari”, a lansat o serie de solicitări, către guvern, printre care se enumeră   redeschiderea treptată a grădinițelor pentru un număr redus de copii fiind urmate măsurile de profilaxie necesară și adoptarea de urgență a deciziilor, care să asigure achitarea de îndemnizații și păstrarea locului de muncă pentru părinții, copiii cărora sunt lipsiți de dreptul de a frecventa grădinița.

Reamentim, de la începutul pandemiei covid-19 doi minori de respectiv 5 și 6 ani și-au pierdut viața. Săptămâna trecută o fetiță de 5 a decedat după ce a fost strivita de un dulap. Copila se afla singură acasă, părinții fiind la serviciu. La fel, un băiețel din Hâncești a fost găsit fără suflare, în toaleta din curtea casei. Copilul se afla acasă cu frații mai mari, minori, părinții fiind plecați la muncă.

Părinții care sunt nevoiți să-și lase copiii singuri acasă au protestat față de indiferența guvernării

Părinții care sunt nevoiți să-și lase copiii singuri acasă au protestat față de indiferența guvernării

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 1. Juli 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture