Până la sfârșitul lunii iunie, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar urma să anunțe candidatul pentru alegerile prezidențiale. O declarație în acest sens a fost făcută de lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni televizate. 

Mai mult, Maia Sandu consideră că nu este o problemă dacă vor participa mai mulți candidați de dreapta la următoarele alegeri prezidențiale.

„De fiecare dată pe stânga avem un singur candidat sau poate doi și pe dreapta avem mai mulți candidați. E mai multă democrație. E mai multă alegere pe dreapta. Nu este grav să avem mai mulți candidați dacă știm să purtăm o campanie corectă între noi și dacă cu toții convenim că obiectivul acestor prezidențiale este să îl dăm jos pe Igor Dodon. Dacă reușim să avem o campanie corectă unii cu alții fără să creem animozități și supărări în rândul electoratului de pe centru dreapta, atunci nu este o problemă. Dacă se duc lupte între noi și discredităm un candidat sau altul, atunci asta îl va ajuta pe Igor Dodon”, a declarat Maia Sandu.

La fel, lidera PAS este convinsă că nu există șanse ca Igor Dodon să câștige alegerile prezidențiale din primul tur din cauza situației epidemiologice din țară și materialelor video, care au fost publicate recent.

Sursa: agora.md