Pasager imunizat ”virtual”. Încrezut în sine că nu va fi plasat în autoizolare pentru că ar fi avut certificatul de vaccin, totuși șmecheria i-a fost deconspirată.

Ceea ce a dat de bănuit polițistului de frontieră a fost data și locul administrării vaccinului, care nu coincidea cu aflarea persoanei pe teritoriul Republicii Moldova.

Un moldovean, încrezut în sine că nu va fi plasat în autoizolare pentru că ar fi avut certificatul de vaccin, totuși șmecheria i-a fost deconspirată. Ceea ce a dat de bănuit polițistului de frontieră a fost data și locul administrării vaccinului, care nu coincidea cu aflarea persoanei pe teritoriul Republicii Moldova.

La data de 4 octombrie, pe sensul de intrare în punctul de trecere Otaci s-a apropiat un autocar, unde în calitate de pasager se afla un bărbat de 61 de ani, originar din raionul Edineț. În timpul controlului de frontieră, bărbatul a solicitat să nu fie plasat în autoizolare pentru că deține certificatul de vaccin anti Covid, doar că e acasă.

În urma verificărilor efectuate  în bazele de date oficiale s-a constatat că într-adevăr moldoveanul deține un astfel de certificat, care a fost eliberat de către o instituție medicală din țară, se arată în comunicatul emis de Poliția de Frontieră.

Chiar dacă datele din certificat păreau veridice și corecte, polițistului de frontieră i s-a părut dubios faptul că documentul a fost emis în ziua când persoana s-a prezentat în punctul de trecere. Fapt confirmat în urma accesării bazelor de date ale instituției de frontieră, unde ultima ieșire a fost înregistrată pe 1 octombrie curent.

Cum a fost posibil să-i fie administrat vaccinul aflându-se în străinătate și cine a mai fost implicat în această ilegalitate va fi stabilit în urma cercetărilor. Pasagerul s-a eschivat de a oferi detalii referitor la cele depistate. Bărbatului i-a fost autorizată intrarea în țară nu înainte de semnarea procesului verbal de constatare a ilegalității. Acesta riscă amendă penală conform art. 361 al.(1) a Codului Penal al Republicii Moldova.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture