Paşte liniştit la spitalul din Bălţi. Oamenii sunt atenţi la cantitatea de produse consumate

29

La Spitalul Clinic Municipal din Bălţi în decurs de două zile s-au adresat 155 de pacienţi. Potrivit medicul şef al secţiei Primiri Urgente a Spitalului Anatolie Scorţescu, în urma sărbătorilor de Paşte au fost depistate 11 cazuri de abuz alimentar dintre care 3 persoane au fost spitalizate cu colecistită acută şi pancreatită cronică în acutizare.

Anatolie Scorţescu, şef unitatea primiri urgente SCM Bălţi: „Timp de 2 zile s-au adresat 155 de pacienţi. Spitalizări au fost 26 de cazuri. La 129 de bolnavi li s-a acordat tratament ambulator, 72 profil chirurgical şi 37 de profil terapeutic. Ceea ce se referă la adresări în legătură cu abuzul alimentar, în cazurile de faţă timp de două zile este foarte nesimnificativ. Doi bolnavi au fost spitalizaţi cu colecistită acută, alt bolnav cu pancreatită cronică în acutizare. S-a acordat tratament în condiţii de ambulator într-o măsură oarecare cu abuz alimentar în zilele de sărbători: doi bonavi cu gastrită elementară, 4 pancreatite cronice în acutizare  şi 4 bolnavi în ebrieteate alcoolică. „

 Anatolie Scorţescu spune că în decurs de 2-3 ani, nu au fost adresări semnficative din parte pacienţilor, inclusiv şi spitalizări în ceea ce priveste supraalimentaţia.

Anatolie Scorţescu, şef unitatea primiri urgente SCM Bălţi: „Socotim că totuşi populaţia este informată bine de sănătate care pot apărea în urma abuzului alimentar în zilele de sărbători.”

 Medicii recomandă în perioada de după Paşte, persoanelor care suferă de boli gastrointestinale consumul de lichide, fructe şi legume pentru a parcurge eficient procesul de dezintoxicare a organismul.

Cmentariile sunt închise