PD a folosit resursele administrative pentru a-și aduna susținătorii

Sute de susținători ai Partidului Democrat s-au adunat dis-de-dimineață, la Bălți pentru a participa la mitingul din Chișinău, în susținerea candidaturii lui Vladimir Plahotniuc la fucția de prim-ministru al Republicii Moldova. Candidatura propusă de majoritatea parlamentară. Oamenii au venit cu nopatea-n cap, mulți dintre ei erau nedumeriți unde pleacă.

Printre simpatizanți s-au găsit persoane care au mers să vadă Chișinăul.

Unii manifestanți au fost deranjați de întrebările jurnaliștilor despre scopul plecării lor la Chișinău. Lucru deloc straniu, dacă luăm în calcul informația de ieri, potrivit căreia angajații întreprinderilor de stat au fost obligați să iasă la miting.

Unii „susținători ai stabilității” și a „vectorului european” au fost chiar agresivi.

Printre cei care au plecat au fost nu doar angajații, dar și șefii întreprinderilor, despre care se știe că sunt controlate de Partidul Democrat. Directorul Cet-Nord, Ion Gologan, a declarat că nu merge nicăieri și că aflarea sa la microraionul Dacia este o simplă coincidență.

Cu o zi până la miting se vehicula informația că din cadrul fiecărui departament ai întreprinderilor de stat au fost luați la miting câte 5 persoane, iar voluntarilor li s-au propus bani.
Printre oamenii care urcau în autobuze s-au găsit și cei care au confirmat acest lucru.

Transportarea oamenilor la miting a fost dirijată de șeful filialei din Bălți al Partidului Democrat, Serghei Chiseliov. La întrebarea directă a jurnalistului despre utilizarea resurselor administrative, acesta nu a putut da un răspuns clar și a încercat să glumească.

Mai devreme, a devenit cunoscut faptul că majoritatea parlamentară a propus președintelui Nicolae Timofti, candidatura lui Vladimir Plahotniuc, iar când șeful statului a refuzat propunerea au pornit discuțiile despre candidatura lui Andrian Candu, care este și finul marelui oligarh.

Organizatorii mitingului au încercat să formuleze în mod diferit scopul mitingului, dar s-au oprit la idea că oamenii se adună pentru a spune nu alegerilor anticipate.

Potrivit ultimelor sondaje, circa 70% din locuitorii Republicii Moldova optează pentru organizarea alegerilor anticipate, ideie ferm susținută de primarul municipiului Bălți, Renato Usatâi.

În schimb, Vladimir Plahotniuc nu vrea alegeri anticipate. Cu câteva zile în urmă, Renato Usatâi a fost primul care a anunțat despre planurile conducătorului din umbră a Moldovei, de a organiza un miting pentru a face presiuni asupra președintelui.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture