Pe timp de epidemie, Mitropolia Basarabiei a donat 79 de mii de lei instituțiilor medico-sanitare

De la începutul epidemiei, mai multe instituții sanitare din Bălți, cât și din alte localități au beneficiat de donații sub formă de bani și produse alimentare. Campania de Solidaritate a fost desfășurată de Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei. Astăzi Societatea femeilor Ortodoxe din cadrul aceleiași mitropolii a venit cu un sprijin financiar în sumă de 16 mii de lei pentru medicii și pacienții cu COvid din spitalul de Psihiatrie.

Medicii Spitalului de Psihiatrie din orașul Bălți, inclusiv cei 44 de pacienți infectați cu coronavirus, internați în acest spital, au beneficiat de un ajutor sub formă de bani și produse alimentare. Inițiativa vine din partea Societății ,,Femeilor Ortodoxe” din cadrul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei. Astfel pentru instituția medicală au fost donate 16 mii de lei, colectați de mebrii asociației. De asemenea, slujitorii Mitropoliei Basarabiei au procurat pentru personalul medical fructe, sucuri, ceai, cafea, biscuiți și 22 de baxuri de apă plată.

Administrația, Instituției Medico-Sanitare a menționat că spitalul duce lipsă de cadre medicale. De aceea medicii sunt nevoiți să activeze concomitent în secția destinată persoanelor infectate, cât și în alte departamente.

Medicii sunt recunoscători celor, care nu i-au trecut cu vederea și le oferă sprijin în aceste momente de grea încercare.

În Spitalul de Psihiatrie Bălți sunt 346 de beneficiari, iar personalul instituției constituie 625 de angajați. Până la ziua de astăzi, Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei a donat produse alimentare în cinci instituții medicale din Bălți, Glodeni și Edineț. De asemenea, suma donațiilor făcute în instituțiile sanitare ajunge la 79 de mii de lei.

Pe timp de epidemie, Mitropolia Basarabiei a donat 79 de mii de lei instituțiilor medico-sanitare

Pe timp de epidemie, Mitropolia Basarabiei a donat 79 de mii de lei instituțiilor medico-sanitare

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 30. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture