Pe timp de pandemie, bălțenii au susținut sute de pensionari

De la începutul pandemiei de coronavirus, câțiva locuitori din Bălți au ajutat sute de pensionari și bolnavi, care au întâmpinat dificultăți odată ce în țară au fost introduse restricții. Voluntarii au adunat pachete cu produse alimentare și le-au oferit celor nevoiași, despre care au aflat de din rețelele de socializare, de la vecini sau rude.

Aceștia au mers la sute de adrese. Ulteror echipa s-a extins, cineva a contribuit cu mâncăruri, alții cu asigurarea transportului până la domiciliile beneficiarilor. În unele situații au fost donate medicamente, produsele de igienă, jucării și chiar surse financiare.

Odată ce au fost indroduse restricțiile, mulți pensionari s-au pomenit practic închiși în propriile locuințe, nu puteau merge măcar la magazin, pentru că le-a fost recomandat strict să stea acasă. Și mai dificil le-a fost, celor țintuiți la pat. Voluntarii au încercat să adune tot de ce aveau nevoie. Potrivit organizatorului mișcării de voluntari Zoia Dubaeva, pe parcursul stării de urgență, voluntarii au ajutat sute de bălțeni, precum și pe cei care locuiesc în suburbii.

Ajutorul oferit a fost gratuit. Pentru voluntari, cea mai mare răsplată a fost zâmbetele oamenilor și cuvintele de recunoștință.

Acum organizația de voluntari „Bălți. Ajutor ”și-a încetat activitatea, deoarece după anularea restricțiilor, aceștia au revenit la locurile de muncă. Totuși asta nu-i împiedică, să mai desfășoare unele acțiuni caritabile.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture