Pentru reparația grădinițelor și școlilor din Bălți vor fi alocate 13 milioane de lei

În acest an vor fi cheltuite 13 milioane de lei pentru renovarea școlilor și grădinițelor din Bălți. Dintre acestea, 10 milioane 133 mii vor fi direcționate pentru lucrările în licee.

Pentru instituțiile de învățământ primar va fi alocată suma totală de 2 milioane 743 mii de lei. Potrivit viceprimarului de Bălți, Tatiana Dubițkaia, în instituția preșcolară nr. 12, în curând vor fi finalizate lucrările de reparație în grupe, ceea ce va permite admiterea a încă 20 de copii.

În Gimnaziul nr. 6 din Bălți a fost lansat proiectul „Sporirea eficienței energetice a clădirii”. Tatiana Dubițkaia a spus că, în cadrul proiectului, va fi reparat un segment de 500 de metri din preajma edificiului. Mai mult, pe teritoriul acestui gimnaziu va fi creat un teren de sport modern.

Amintim, că în Liceul Teoretic ,,Dimitrie Cantemir” din Bălți este implimentat un proiect de sporire a eficienței energetice. În cadrul acestuia, vor fi înlocuite sistemele de încălzire, electricitate, ventilație și instalații sanitare vor fi înlocuite. De asemenea vor fi renovate geamurile, ușile, acoperișul, cantinele, blocurile sanitare și sala de sport, iar fațada clădirii va fi termoizolată.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture