Pericolul persistă: nu încălcați regimul de purtare a măștilor

Treptat țările lumii ridică din restricții. Totuși majoritatea, precum și țara noastră obligă purtatul măștilor în locurile publice. Oamenii însă adesea ignoră această măsură. Cu toate că iresponsabilitatea lor poate duce la consecințe grave. Aflarea în locurile aglomerate, precum transportul public sau piețele, fără mască de protecție timp de 15 minute este sufficient pentru a contracta virusul.

Măsurile restrictive luate în legătură cu pandemia sunt treptat ridicate în diferite țări. Cu toate acestea, regimul de purtare a măștilor nu a fost încă anulat. Aceasta înseamnă că oamenii trebuie să poarte echipament individual de protecție, inclusiv în transport. În ciuda tuturor avertismentelor, unii pasageri ignoră această regulă.

Șefa Direcției de Sănătate a Primăriei din Bălți, Feodora Rodiucova, a menționat că absența unei măști sau purtarea lor incorectă în transportul public poate avea consecințe grave.

O situația analogică este și în piețele din Bălți. La intrare este verificată temperatura și purtarea măștilor. Însă mai tîrziu masca se mută fie pe bărbie, fie în geantă. 15 minute în piață sau în transport sunt suficiente pentru a te infecta, spune șefa Direcției de sănătate.

Amintim că la începutul anului 2020, lumea a fost șocată de pandemia coronavirusului, din cauza căreia oamenii și organizațiile s-au autoizolat timp de câteva luni. Cazurile noi ale bolii sunt detectate zilnic, deci trebuie să aveți grijă de sănătatea dvs. și să respectați cerințele pentru protecția personală.

Pericolul persistă: nu încălcați regimul de purtare a măștilor

Pericolul persistă: nu încălcați regimul de purtare a măștilor

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 7. August 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture