PERIOADA ELECTORALĂ ÎNCEPE LA 31 AUGUST

O hotărîre în acest sens a fost adoptată astăzi de Parlamentul Republicii Moldova, transmite NOI.md.

În acest fel, deputații au modificat hotărîrea nr. 55 din 1 aprilie curent, prin care, la etapa adoptării, aceasta intra în vigoare începînd cu data de 30 iulie curent.

Precizăm că această decizie vine în contextul modificărilor operate la Codul electoral, care reglementează noile condiții de organizare și desfășurare a alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Astfel, Comisia Electorală Centrală va elabora și aproba, în scurt timp, programul calendaristic, care reprezintă un document structurat și include acțiunile ce urmează a fi întreprinse în perioada electorală, dar și termenele de realizare ale acestora, ținînd cont de competențele principalilor subiecți implicați în procesul electoral.

Reamintim că, la 4 martie 2016, Curtea Constituțională a decis revenirea la forma anterioară anului 2000 a articolului 78 din Constituție, care stabilea modul de alegere a președintelui Republicii Moldova prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture