Peruci gratuite pentru femeile care suferă de cancer mamar

Femeile care suferă de cancer mamar, iar  în urma chimioterapiei și a tratamentelor specializate și-au pierdut podoaba capilară, vor avea posibilitatea să primească gratuit peruci. Este inițiativa grupului Run Pink Moldova, care împreună cu mai mulți voluntari și donatori au reușit deja să adune materia primă pentru confecționarea lor. În total, urmează să fie create 60 de peruci. Inițiatorii sunt în căutare continuă de fonduri, în condițiile în care, confecționarea unei peruci costă minim 200 de euro.

„Noi colectăm fonduri deja din anul 2016. Am lansat această colectare prin primul maraton de colecatre de fonduri. Toți banii merg către crearea de peruci. Colaborăm cu un perucar din România. Aceste peruci le închiriem persoanelor ce suferă de cancer mamar.”

În prezent, 16 peruci au fost deja create și au ajuns la beneficiari. Alte femei sunt încă în așteptare. Reprezentanții Run Pink Moldova colaborează cu diferiți agenți economici și artizani din țară. Ei speră că oamenii cu suflet mare se vor mobiliza pentru realizarea unei fapte bune.

„Cancerul mamar face ravagii în Republica Moldova. Este pe locul doi conform statisticilor. Noi vă îndemnăm să mergeți la consultații la mamolog și să donați, deoarece fiecare donație poate ajuta o femeie ce luptă cu cancerul mamar.”

Datele Ministerului Sănătății arată că aproximativ 900 de femei din Republica Moldova sunt diagnosticate anual cu această boală, dintre care circa 700 sunt supuse unui tratament chirurgical. Cele mai afectate de maladie sunt femeile, cu vârsta cuprinsă între 45 şi 60 de ani.

 

Foto: RunPink Moldovaacvf.ca

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture