PESTE 20 % DINTRE MOLDOVENI DEJA AU VOTAT

Circa 650 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova şi-au exercitat dreptul la vot până la ora 12:00. Potrivit datelor CEC, rata de participare este aproape de 23 la sută.

În total, peste trei milioane 200 sute de mii de cetățeni moldoveni au fost chemați la urne duminică, pentru a-și alege președintele prin vot direct.

Bălțenii au putut vota în una din cele 59 de secții de votare.

Bălțenii care deja au votat, speră că alegerea făcută va fi una corectă pentru viitorul țării și că președintele ales va realiza mai multe reforme în domeniul justiției, sănătății și învățământului.

Potrivit Noi.md, cea mai mare prezență la vot se atestă la secțiile din raionul Dondușeni, iar cea mai mică în cele din Găgăuzia. Cei mai activi votanți pînă la această oră sînt persoanele în etate, cu vîrste cuprinse între 56 și 70 de ani, iar cea mai slabă prezență se atestă în rîndul tinerilor. După criteriul de gen, o prezență mai mare se atestă în rîndul bărbaților.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture