PESTE 300 DE SALVATORI AU FOST RIDICAȚI DE URGENȚĂ

Peste 300 de salvatori au fost ridicati de urgenta in aceasta dimineata, pentru a verifica echipamentul utilizat in deblocarea din darimituri, incendii si descarcerare. Totul a avut loc la Hancesti, Causeni si Gagauzia, transmite ProTV.

Potrivit IGSU, salvatorii au fost ridicati din directiile regionale Hancesti, Causeni, dar si Gagauzia.

Cu acest scop a fost verificata starea de pregatire, timpul de reactionare a salvatorilor in cazul situatiilor exceptionale.

Mai mult, a fost prezentat tehnica, ehipamentul de dotare utilizate in descarcerare, interventii la incendii, deblocari din daramitruri, dar si autovehicule cu tractiune sporita folosite in conditii grele de iarna.

In acest sens, a fost elaborat un scenariu care a prevazut o situatie tactica de interventie a salvatorilor ridicati pe alerta.

Conform legendei, in urma ploilor abundente pe teritoriul Republicii Moldova in mai multe bazine acvatice a fost inregistrata cresterea nivelului apei, iar in unele regiuni au fost raportate localitati inundate.

Astfel, in localitatea Cneazevca, raionul Hancesti apele, potrivit scenariului, s-au revarsat peste digul de protectie.

La fata locului in mod de urgenta s-au deplasat echipajele de salvatori pentru consolidarea barajului de protectie si prevenirea inundatiilor.

Activitati similare au fost desfasurate in raionul Causeni, dar si in UTA Gagauzia.

Scopul acestora este de a creste capacitatea de reactie a subdiviziunilor IGSU in situatii de urgenta.

PESTE 300 DE SALVATORI AU FOST RIDICAȚI DE URGENȚĂ

PESTE 300 DE SALVATORI AU FOST RIDICAȚI DE URGENȚĂ

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 27. September 2019

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe