Peste 49 de mii de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19

Bilanțul persoanelor care s-au vaccinate împotriva noului coronavirus a ajuns la 49 624 de persoane în Republica Moldova. Datele au fost prezentate de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, pe 5 aprilie curent, transmite tv8.md.

În total, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 2 100 de persoane. În prezent, în Republica Moldova se desfășoară a doua etapă a campaniei de vaccinare. Grupurile țintă incluse în a doua etapă de vaccinare sunt adulții cu vârsta de peste 60 ani și persoanele cu comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit.

Totodată, continuă vaccinarea lucrătorilor medicali din instituțiile medico-sanitare, inclusiv a personalului, beneficiarilor din cadrul azilelor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată.

Amintim că pe 1 aprilie curent, la Chișinău a fost inaugurat primul Centru municipal de vaccinare împotriva COVID – 19. Acesta va activa în zilele de luni până vineri de la ora 08:00 la 18:00, iar în zilele de sâmbătă și duminică de la 08:00 la 15:00.

Foto din resurse deschise.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture