Peste 50 de persoane cu nevoi speciale vor beneficia de ajutor din partea medicilor din Italia

Să-i bucurăm pe cei mai triști ca noi. Peste 50 de persoane cu nevoi speciale vor beneficia de ajutor din partea medicilor din Italia.

Am cunoscut cu două luni în urmă pe Andrei și datorită lui am venit pentru că oferim niște pachete alimentare persoanelor cu handicap de care ne-a vorbit Andrei ”.

Andrei Casoi este de 16 ani țîntuit în scaunul cu rotile. În urma unei bătăi, asemenea cu moarte el și-a pierdut picioarele. Pentru el scaunul cu rotile este unica șansă de a interacționa cu lumea înconjurătoare. El este primul om din Bălți care a primit în dar, de la medicii italieni un scaun cu rotile performant, în valoare de 6000 euro, banii de care el nu dispune. Și așa a hotărit să-i aducă pe italieni, în Bălți, să le facă cunoștină cu oamenii anevoiași de aici.

Toți, absolut,toți care persoane au venit aici vor fi ajutați cu proteze performante și cărucioare performante, care o să aibă nevoie de îmbrăcăminte, care de medicamente, toți o să fie ajutați ”.

În situația lui Andrei este și Vlad. Tînărul de 5 ani nu mai poate face nici un pas fără căruciorul cu rotile. Soarta lui a luat o altă întorsătură atunci cînd a plecat cu băieții la scăldat. Din cauza unei sărituri incorecte în apă, Vlad acum nu mai poate merge. Iar tot ce-și dorește el, la moment, este un scaun cu rotile performant, ca să poată ieși cu băieții în oraș.

Unii oameni de aici au nevoie de scaune cu rotile și nu pot să iasă, așa, cum noi acum ne-am stîns ”.

Mama băiatului speră că medicii vor venii în ajutorul familiei lor.

Noi avem nevoie de un scaun cu rotile performant că să ne putem ducem în centru, să ne primblăm ”.

Potrivit medicilor, ei vor evalua cazurile cele mai grave și vor venii în ajutor. Iar ca toți să fie mulțumiți, ei i-au rugat pe oameni să intocmească o listă a necesităților. Iar la final, medicii au împărțit cadouri persoanelor cu nevoi speciale.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture