Peste 60 de persoane au fost eliberate din penetenciare. Care este situația COVID?

Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 1868 de persoane.

0

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6394 persoane, 66 – persoane eliberate, 59 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, se arată în comunicatul emis de anp.gov.md. 

În contextul dat potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de circa 256 de ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 1868 de persoane.

Totodată, a fost asigurată și asistența medicală de urgență prin intermediul Serviciului de urgență 112 în 18 cazuri și au fost efectuate circa 23 de examinări în instituțiile medico-sanitare publice. Au fost înregistrate două cazuri de deces în rândul persoanelor private de libertate.

Totodată, în prezent în sistemul administrației penitenciare sunt următoarele date epidemiologice în legătura cu infecția COVID-19 privind persoanele private de libertate:

1) Total testări de la începutul pandemiei – 1300;
2) Total confirmați de la începutul pandemiei – 281;
3) La tratament (active) – 3;
4) Total imunizați complet anti-COVID-19  –  3038;
5) Decese în rândul persoanelor private de libertate în legătură cu infecția COVID-19 – 0.

Menționăm faptul că scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: un telefon mobil și mai multe accesorii, 50 de euro și un cuțit. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture