Peste 70 de certificate false, care confirmă testarea negativă pentru Covid-19, depistate de polițiștii de frontieră

Alte 75 de teste PCR Covid-19 care prezentau diverse semne de falsificare au fost depistate de polițiștii de frontieră la punctul de precere Criva. Incidentele au fost consemnate pe sensul de ieșire din țară. Persoanele documentate sunt toți cetățeni ai Republicii Moldova, scrie tv8.md.

În baza analizei de risc, ofițerii de investigație ai SPF Criva au întreprins acțiuni privind verificarea suplimentară a documentelor la trecerea frontierei de stat. Astfel, pe sensul de ieșire din țară s-au apropiat două autocare cu destinația Republicii Poloneze.

În timpul controlului de frontieră au fost identificate într-un autocar 38 de teste PCR Covid-19 cu indici necaracteristici, iar în celălalt alte 37. În cadrul audierilor, persoanele s-au eschivat să ofere detalii privind cele depistate, doar un cetățean care se afla sub influența alcoolului a declarat că a primit documentul prin poștă după ce a transmis 200 de lei unui necunoscut.

Contactați de oamneii legii, reprezentanții companiei care ar fi emis aceste teste au infirmat prelevarea probelor de la cetățenii moldoveni, cât și eliberarea testelor respective.

Ca urmare, actele a fost ridicate și transmise în adresa laboratorului de expertiză. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor.

Persoanele documentate riscă o pedeapsă penală, conform art. 361(1) Cod Penal al Republicii Moldova. Poliția de Frontieră solicită insistent cetățenilor care planifică o călătorie de a nu încălca legislația națională, de a fi responsabili și de a respecta măsurile privind combaterea Covid-19.

Foto: tv8.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture