Peste 90 de oameni au murit carbonizați în Sierra Leone

0

Cel puțin 91 de persoane au murit, sâmbătă, în urma unei explozii puternice care s-a produs după ce o cisternă cu combustibil a intrat în coliziune cu un camion în Freetown, capitala Sierrei Leone, informează BBC.

Incidentul a avut loc într-o intersecție aglomerată. Înainte de a se aprinde, combustibilul s-a vărsat, iar trecătorii și mașinile din zonă au fost cuprinși de flăcări, protv.ro.

Președintele Julius Maada Bio s-a declarat cutremurat de tragedia care a dus la pierderi îngrozitoare de vieți omenești. Într-un mesaj pe Twitter, el a spus că guvernul său va face „totul pentru a sprijini familiile afectate”.

La rândul său, primarul din Freetown, Yvonne Aki-Sawyerr, a descris imaginile ca fiind „sfâșietoare” și a vorbit despre zvonurile că ar fi peste 100 de morți, dar a subliniat că încă nu există un bilanț oficial.

La morga centrală din oraș au ajuns 91 de cadavre. Aproximativ 100 de persoane sunt tratate în spitale și centre de sănătate din zona Freetown.

Se crede că explozia a avut loc într-o intersecție din zona unui supermarket care la ora aceea era aglomerat.

Potrivit unor informații, un autobuz plin cu pasageri a fost complet ars, în timp ce magazinele din apropiere și tarabele din piață au fost cuprinse de flăcări.

Brima Bureh Sesay, șeful Agenției Naționale de Management al Dezastrelor din Sierra Leone, a declarat presei locale că incidentul a fost „un accident teribil, teribil”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture