Ex-deputatul Alexandr Usatîi şi alţi 20 de socialişti au părăsit PSRM-ul

0

Ex-deputatul Alexandr Usatîi împreună cu alţi 20 de socialişti din Bălţi au anunţat că părăsesc rândurile Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM). Potrivit politicianului, numirea lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al Organizaţiei Teritoriale Bălţi a PSRM i-a făcut să recurgă la acest gest, transmite  trm.md.

Declaraţia a fost făcută în seara zilei de 5 noiembrie într-un video postat pe pagina de Facebook, scrie nordnews.md.

În clipul video postat, alături de Alexandr Usatîi apare şi consilierul municipal Veaceslav Zeleneţchi, dar şi un membru al comisiei de revizuire a partidului – Iurie Goncearuc.

„Motivul este unul: numirea în luna iulie a lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al Organizaţiei Teritoriale a PSRM. Eu am avertizat conducerea partidului că Nesterovschi nu este genul de persoană capabilă să consolideze partidul şi să atragă în el oameni noi şi cumsecade”, a declarat Alexandr Usatîi.

Alexandr Usatîi susţine că patru membri nu au fost invitaţi la şedinţa Consiliului Organizaţiei locale din luna iulie, dintre care trei sunt membri ai Consiliului Republican al partidului, atunci când a fost aleasă candidatura lui Alexandr Nesterovschi în calitate de lider al Organizaţiei Teritoriale din Bălţi a PSRM.

„De ce facem această declaraţie abia acum? Am sperat că conducerea partidului îşi va recunoaşte greşeală şi va încerca să o corecteze”, a adăugat Usatîi.

Veaceslav Zeleneţchi a menţionat că Alexandr Nesterovschi nu se bucură de respect în rândul membrilor de partid.

„Decizia de a pleca este una dificilă, dar nu putem să procedăm altfel. Nu putem fi ipocriţi cu noi înşine, dar şi cu oamenii care au încredere în noi”, a conchis Zeleneţchi.

Amintim că, Alexandr Nesterovschi este candidatul Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor înaintat pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture