Pește cu termen expirat, pus în vânzare

Circa 500 de kilograme de produse din pește, fără acte de proveniență, au fost confiscate de polițişti, scrie Ziarul Național.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), un bărbat de 55 de ani, originar din Băcioi, municipiul Chișinău, este suspectat de poliție pentru comercializarea produselor din pește cu termenul expirat.

Suspectul realiza marfa pe teritoriul municipiului Chișinău.

În urma percheziției efectuate la domiciliul persoanei, precum și în autocamioanele cu care era transportată marfa, forțele de ordine au găsit 13 mii de lei, dobândiţi din activitatea ilegală, dar și diverse produse din pește – 500 kg, în sumă de aproximativ 30 de mii de lei.

De asemenea, în cadrul percheziției, în secția improvizată de producere, dar și în automobilele destinate transportării produselor poliția a constatat încălcări grave ale regulilor și normelor sanitare.

La solicitarea forțelor de ordine, bărbatul nu a prezentat niciun act ce ar confirma legalitatea activității date și proveniența mărfurilor.

În acest caz a fost inițiată o cauză contravențională pentru desfășurarea ilegală a activității de întreprinzător și comiterea acțiunilor de păstrare, transport spre comercializarea ilegală a valorilor materiale.

Dacă se va demonstra vinovăția acestuia, bărbatul riscă o amendă de până la trei mii de lei şi confiscarea mărfii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture