PESTE O MIE DE COPII DIN NORDUL ȚĂRII AU LUAT PARTE LA PROIECTUL „FII SĂNĂTOS ȘI ÎNVAȚĂ ENGLEZA”

103

Proiectul „Fii sănătos și învață engleza” care a demarat în septembrie 2018 se va încheia în luna iunie curent. Peste o mie de copii internați  temporar în secțiile de Pediatrie din spitale, care au cuprins șapte raioane din nordul țării au exersat limba egleză prin jocuri interactive. Inițiativa a venit de la Victoria Mascaliuc, lector a Universității din Bălți, care împreună cu echipa de experți și profesori de engleză au adus culoare în viața micuților. Cu această ocazie, joi, 23 mai s-a desfășurat o conferință de totalizare a proiectului în sala polivalentă a USARB, unde au luat parte circa 70 de peroane.

Învățarea și exersarea limbei engleze prin joc a fost un instrument de îmbunătățirii a stării de suflet a copiilor internați temporar în instituțiile spitalicești. Adela Novac, lector universitar și expert al proiectului a menționat că relația copil-profesor și medic a jucat un rol important în succesul obținut.

Profesorii au folosit metode de exersare a limbii străine prin descoperire, jocuri interactive și discuție. Medicii, coordonatori ai proiectului pe regiuni au spus despre beneficiile proiectului, dar și propria experiență.

Copii care au beneficiat de acest program susțin că le-a plăcut metoda distractivă prin care au exersat limba engleză.

Partenerul  acestui  proiect a fost Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți” .

Proiectul a fost realizat cu susținerea Ambasadei SUA în Republica Moldova. Iar suma proiectului de 6 mii de dolari a fost obținută în baza programului FulBright.

 

Cmentariile sunt închise