Poliția din Bălți desfășoară acțiuni de prevenire și combatere a pandemiei

Asftel  au fost efectuate peste 480 de verificări a agenților economici (unități de comerț, piețe, stații PECO, unități de alimentație publică, zone de agrement, cluburi de noapte, bazine), fiind sancționate peste 55 de persoane care nu au respectat măsurile antiepidemice.

Începând cu 1 octombrie s-au pus în aplicare măsurile prevăzute în anexa nr.2 a Hotărârii nr.62 aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 22 septembrie 2021, se arată într-un comunicat emis de IP Bălți. 

Controale inopinate în piețe, centre comerciale, restaurante și cluburi de noapte, monitorizând respectarea măsurilor impuse prin deciziile CNESP și realizând acțiuni de prevenire prin informare și verificare au fost efectuate de polițiștii Inspectoratului de poliție Bălți.
Asftel  au fost efectuate peste 480 de verificări a agenților economici (unități de comerț, piețe, stații PECO, unități de alimentație publică, zone de agrement, cluburi de noapte, bazine), fiind sancționate peste 55 de persoane care nu au respectat măsurile antiepidemice.
În contextul în care mesajele autorităților și măsurile impuse sunt ignorate, Poliția este nevoită să acționeze ferm, scopul tuturor controalelor fiind protejarea sănătății oamenilor. Vom continua aceste activități informativ – preventive și de conștientizare a riscurilor la care se expun oamenii atât timp cât normele de protecție sanitară nu se vor respecta strict.
În acest context Poliția recomandă:
Purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.
-Respectarea distanței fizice de minimum un metru între persoane, cu excepția cazurilor când – prin prevederi speciale – se stabilește respectarea unei alte distanțe între persoane ori în cazul regulilor de transportare a persoanelor în transportul public.
-Respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora este stabilit regimul respectiv.
-Respectarea de către persoanele fizice care se află în teritoriile sau instituțiile cu regim de cumpărător a măsurilor impuse de către autorități.
-Asigurarea accesului fluidizat al vizitatorilor / cumpărătorilor în interiorul unității comerciale.

Trebuie în continuare să ne mobilizăm și să conștientizăm că pericolul de îmbolnăvire este departe de a fi trecut iar controalele pe care le facem au un singur obiectiv: protejarea sănătății oamenilor!

Foto: IP Bălți

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture