Polițiștii de frontieră și vameșii de la Aeroport, informați despre noul tip de coronavirus

Polițiștii de frontieră și angajații Serviciului Vamal din Aeroportul Internațional Chișinău au fost informați suplimentar despre simptomele sindromului respirator provocat de noul coronavirus și instruiți cu privire la măsurile de protecție individuală, cât și la indicii de identificare a persoanelor suspecte pe caz probabil de infectare cu simptomatologia sus numită, transmite CURENTUL.

Referitor la situația creată, respectarea Regulamentului Sanitar Internațional de către Poliția de Frontieră este o măsură ordinară. Aceasta vine în susținerea autorităților naționale privind prevenirea răspândirii sindromului respirator provocat de noul coronavirus.

„În acest sens, reprezentanții Centrului Medical al Direcției regionale Centru al IGPF au organizat o sesiune de instruire pentru polițiștii de frontieră. Ei au fost informați despre simptomele și modalitățile de preîntâmpinare a riscurilor, inclusiv despre acțiunile de protecție individuală a angajatului antrenat în efectuarea controlului de frontieră și anume: respectarea distanței de convorbire (nu mai mică de un metru), întreținerea încăperilor de serviciu în stare curată, aerisite, efectuarea zilnică a dezinfecției, folosirea măștilor de protecție individuală, respectarea igienei personale, etc.”, se spune în comunicatul Poliției de Frontieră.

Alte acțiuni întreprinse de către inspectorii de linie este supravegherea în permanență și monitorizarea ad-hoc prin asigurarea elementelor de bază:

– detectarea, notificarea cazurilor privind persoanele suspecte pe caz probabil de infectare cu simptomatologia coronavirus;

– termometria cu termometrul digital infraroșu din dotare, a persoanelor suspecte de infectare, care călătoresc prin punctele de trecere, în special prin SPF ”Aeroportul Internațional Chișinău”;

– solicitarea asistenței medicale prespitalicească prin intermediul Serviciului unic 112;

– asigurarea accesului în punctele de trecere pentru serviciul medical corespunzător.

„Încurajăm pe toți cetățenii care vin de peste hotarele țării să comunice polițiștilor de frontieră dacă au participat la evenimente comune unde au fost prezenți cetățeni din China sau cetățeni ce au avut contact cu persoane ce au vizitat în ultimele 20 de zile țările asiatice. Această măsură vine să prevină răspândirea virusului și menținerea situației sub control”, mei menționează Poliția de Frontieră.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture