POLIȚIȘTII DEVIN HOȚI: UNII FURĂ FARFURII, ALȚII SPARG BĂNCI

Doi ofițeri ai Serviciului Pază de Stat sunt învinuiți de complicitate în furtul de sâmbătă noaptea în filiala Victoriabank din centrul orașului, de unde au fost sustrase circa 900.000 de lei. Aceștia au fost reținuți în dimineața zilei de 1 martie curent.

Banca din Comrat a fost spartă ca în filme. S-a întâmplat în noaptea de 25 spre 26 februarie, când forțele de ordine și de intervenție luptau cu inundațiile provocate de digul cedat al unui lac din apropiere. Potrivit Sputnik.md, hoții au intrat în bancă cu glugile pe cap, au lipit benzi adezive pe obiectivele camerelor de supraveghere și au spart iscusit două safeuri din metal.

Hoții au stat în interiorul bănci timp de trei ore. În această perioadă alarma a fost declanșată de mai multe ori. Angajații pazei, cu care banca avea contract, au venit la fața locului, s-au uitat câteva minute la ușa sediului băncii și au plecat.  Paradoxal, dar nici angajații băncii nu și-au dat seama din start că au fost jefuiți. Aceștia au chemat la fața locului electricianul, crezând că, de fapt, s-a defectat sistemul de declanșare al alarmei.  Ulterior, a devenit clar că banca a fost jefuită.

Bănuielile asupra celor doi ofițeri de pază au fost generate de inacțiunile lor în noaptea când a fost comis furtul. Mai mult, în timpul audierii, ofițerii nu au explicat inacțiunile lor și refuză să facă declarații.

Nu este pentru prima dată când oamenii legii sunt bănuiți în comiterea unor infracțiuni. În ziua de 18 februarie într-un magazin din centrul capitalei a fost comis un furt. Administrația magazinului cu pricina a publicat imaginile video înregistrate de camerele de supraveghere, pe pagina oficială de facebook. Doar că, în decurs de câteva ore, materialul a fost șters. Din înregistrare putem oberva cum un bărbat acoperă o femeie cu spatele, iar aceasta ia rapid un vas și îl pune în geantă (minutul 1:35), în timp ce agentul de vânzări era distras cu alte lucruri. Ziarul de Gardă a aflat că în acest caz ar fi implicat Vadim Ciobanu, șeful secției urmărire penală a Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane. Anume Ciobanu ar fi bărbatul care-și protejează soția, în timp ce aceasta pune în geantă salatiera, despre care magazinul anunța ulterior că are o valoare de aproximativ 400 de lei. Bărbatul a fost recunoscut de mai multe persoane din anturajul său. Însă, Ciobanu neagă că ar fi implicat în acest caz.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture