Sesizările deputaților Vasile Bolea și Sergiu Litvinenco vor fi examinate de Curtea Constituțională la 7 iulie. Acestea se referă la posibilitatea dizolvării Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului Președintelui și la organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale în aceeași zi, relatează agora.md

Marți, 7 iulie 2020, cu începere de la ora 10.00, Curtea Constituțională va pronunța dispozitivul Hotărârii Curții Constituționale pe marginea sesizărilor celor doi deputați pentru interpretarea articolelor din Constituție.

Mai exact, pe  19 mai, deputatul socialist Vasile Bolea a depus o nouă sesizare în adresa Înaltei Curți în care vrea să știe dacă alegerile parlamentare anticipate ar putea fi organizate în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

La rândul său, deputatul PAS Sergiu Litvinenco întreabă CC dacă alegerile parlamentare anticipate pot avea loc în aceeași zi cu cu alegerile prezidențiale anticipate, dacă președintele țării își dă demisia din funcția de șef de stat.

În sala de ședințe a CC vor avea acces doar persoanele invitate, aceasta fiind transmisă live, iar la 15 minute de la sfârșitul şedinţei, preşedinta CC Domnica Manole va susține un briefing.

Menționăm că, potrivit deciziei Parlamentului, cetățenii Republicii Moldova urmează să-și aleagă șeful statului pe 1 noiembrie 2020.

Sursa: agora.md