Potrivit ANP peste 50 de deținuți au fost eliberați: Care este situația COVID în penitenciare

Săptămâna trecută (13-20 decembrie), în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6.452 persoane, 56 – persoane eliberate, 73 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

0

Potrivit datelor oferite de Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), persoanele deținute au beneficiat de 202 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare.

Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de circa 1.506 persoane. Totodată, a fost asigurată asistența medicală de urgență prin intermediul Serviciului unic de urgență 112 în circa 9 cazuri și au fost efectuate 12 examinări în instituțiile medico-sanitare publice.

La momentul actual  în cadrul  sistemul administrației penitenciare sunt următoarele date epidemiologice privind infecția COVID-19.

Persoane private de libertate:

1) Total testări de la începutul pandemiei – circa 1.356;

2) Total confirmați de la începutul pandemiei – circa 297;

3) La tratament (active) – circa 14;

4) Total imunizați complet anti-COVID-19  –circa  3.403;

5) Decese în rândul persoanelor private de libertate în legătură cu infecția COVID-19 – 0.

Menționăm că în scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: în jur de 9 telefoane mobile și accesorii pentru acestea, un pachețel cu substanță vegetală, în jur de 2,5 l băuturi alcoolice, un card bancar și 5 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture