POZIȚIA PARTIDULUI NOSTRU LEGATĂ DE DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE PRIVIND DIZOLVAREA PARLAMENTULUI

Curtea a decis! Parlamentul trebuie dizolvat, iar în loc, să fie ales un organ legislativ nou. Este o decizie legitimă și corectă pentru că întrunește toate condițiile prevăzute de Constituție privind dizolvarea Parlamentului, care demult nu mai este reprezentativ, scrie pnru.md.

Republica Moldova se află într-o criză economică și socială profundă, ieșirea din care se poate face numai prin curățarea, în primul rând, a Parlamentului, în care trebuie să vină oameni capabili să ofere soluții, să gestioneze lucrurile, inclusiv pandemia de coronavirus.

Bineînțeles, având în vedere situația epidemiologică, campania electorală trebuie desfășurată cu respectarea tuturor normelor sanitare și am încrederea că așa va fi, pentru că scrutinul pe care-l așteaptă toată lumea este baza unui nou început pentru Republica Moldova și acest proces trebuie să aibă loc în conformitate cu decizia Curții Constituționale.

Majoritatea deputaților din acest Parlament, ales în baza unui sistem vicios (sistemul electoral mixt) se țin de putere nu pentru că nu mai pot de dragul oamenilor, ci de dragul banilor care le vin din schemele implementate în mai toate întreprinderile, instituțiile și structurile statului. Fără alegeri nu vom putea rupe niciodată acest cerc vicios și nu vom putea dezrădăcina sistemul mafiot și corupt, care s-a înfipt atât de adânc în țara noastră.

Mulți nu cred că aceste alegeri vor aduce mai multă dreptate și schimbări spre bine, dar după decizia de azi a Curții Constituționale, anume voi, cetățenii, sunteți cei care veți putea îndrepta cursul vieții în R.Moldova. Vom trăi așa cum veți vota.

Foto: prnu.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture