Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadorul României, Daniel Ioniță

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

La începutul întrevederii, diplomatul i-a transmis speakerului o scrisoare de felicitare din partea Președintelui Senatului României, Anca Dragu. Daniel Ioniță a menționat că „rezultatul obținut la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie reprezintă o șansă uriașă de a înscrie Republica Moldova pe un parcurs european ireversibil”.

Discuțiile dintre Igor Grosu și Daniel Ioniță s-au axat pe evoluția relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova, dar și pe prioritățile noului Legislativ. Igor Grosu a menționat că Parlamentul are o agendă ambițioasă, iar printre priorități se regăsesc combaterea corupției și asigurarea unui stat de drept.

Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru aportul semnificativ al României și asistența umanitară oferită pentru combaterea pandemiei de Covid-19. ”În pandemie, România a fost prima care a sărit în ajutorul nostru”, a menționat Președintele Parlamentului. Doar în ultimii doi ani, la Chișinău au ajuns loturi impunătoare cu echipamente, teste, materiale şi medicamente necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19. De asemenea, România a devenit cel mai mare donator individual de vaccin pentru Moldova.

Președintele Legislativului, Igor Grosu, și ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, au vorbit și despre proiectele care urmează să fie implementare cu suportul autorităților de la București. Aceștia au discutat despre etapa la care se află proiectul de interconexiune energetică între țara noastră și România și gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău.

Foto: Parlament

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture