Președintele raionului Drochia, a fost amendat cu 3.500 lei: Încălcarea comisă

Potrivit CNA, în 2021, Centrul a avut în gestiune în jur de 44 de dosare contravenționale deschise pe cazuri de abuz de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu, practicarea activității ilicite de întreprinzător, protecționism etc.

0

Președintele raionului Drochia a fost sancționat contravențional de către instanța de judecată într-un dosar de exces de putere, aflat în gestiunea CNA. Mai mult decât potrivit actului  de constatare, funcționarul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu prin executarea incorectă a unei decizii a Consiliului Raional Drochia.

Conform comunicatului emis CNA a întocmit un proces contravențional prin care s-a constatat că președintele ar fi eliberat o scrisoare de garanție din numele Consiliului, chiar dacă nu avea împuterniciri în acest sens. Mai mult decât atât scrisoarea de garanție acorda un ajutor material de circa 109.500 de lei Asociației pescarilor amatori din raion, pentru procurarea puilor de pește în asortiment.

Astfel prin decizia magistraților de la Drochia, din 26 noiembrie, funcționarul a fost recunoscut vinovat privind săvârșirea unei acțiuni care depășește în mod vădit limitele drepturilor și atribuțiilor acordate prin lege și care contravine intereselor publice.

Acesta a fost amendat cu circa 3.500 de lei și privat de dreptul de a deține funcția de președinte de raion pe un termen de circa 7 luni.

În contextul dat decizia este de primă instanță și nu este executorie.

Menționăm faptul că potrivit CNA, în 2021, Centrul a avut în gestiune în jur de 44 de dosare contravenționale deschise pe cazuri de abuz de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu, practicarea activității ilicite de întreprinzător, protecționism etc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture