Fraude și achiziții nejustificate la MAI: Ar putea fi inițiate dosare

Potrivit ministrului, 54 la sută din bugetul destinat achizițiilor a fost cheltuit cu încălcări, iar uneori, fără organziarea licitațiilor. 

0

Fraude, încălcări de procedură și utilizarea ineficientă a resurselor financiare. Sunt concluziile preliminare ale unui audit realizat la Ministerul de Interne. Informațiile date au fost oferite de ministrul Ana Revenco, transmite publika.md.

Astfel potrivit ministrului, în jur de 54 la sută din bugetul destinat achizițiilor a fost cheltuit cu încălcări, iar uneori, fără organziarea licitațiilor.

Mai mult decât atât, achiziționarea mașinilor în sumă de circa 50 de milioane de lei a fost desfășurată cu abateri, iar, drept rezultat, au fost ratate economii de circa 10 milioane de lei.

În contextul dat, Ana Revenco a mai anunțat că în ultimii ani, au fost cumpărate patru sisteme informaționale, însă acestea nu se folosesc sau chiar lipsesc. Costul total al acestora era în jur de 16 milioane de lei. Astfel potrivit ministrului de Interne, aceste date ar putea duce la inițierea unor dosare penale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture