Preţul la pâine nu va fi majorat, potrivit conducerii Franzeluţa S.A.

Conducerea celei mai mari întreprinderi de panificaţie din ţară, „Franzeluţa S.A.”, susţine că „stocurile de făină disponibile sunt suficiente până la următoarea roadă şi mai mult, iar prețul la pâine și produse de panificație nu va fi majorat”, transmite MOLDPRES.

„Avem contracte cu furnizorii de făină şi vom fi asigurați pe deplin pentru a avea cu ce munci. Stocurile sunt disponibile, iar conform contractelor, costul pentru făină nu va fi majorat, respectiv, nici la pâine și produsele din panificație nu vor fi modificate prețurile”, a explicat directorul general al Combinatului de panificație „Franzeluţa S.A.”, Boris Andros, în cadrul discuţiilor cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, care a vizitat întreprinderea la finele săptămânii trecute.

”Fabrica lucrează 24 de ore, în trei ture. În total, în procesul tehnologic de producție sunt antrenați circa o sută de oameni, ceilalți angajați #StauAcasă. Avem încheiat contract cu o companie de transportare a pasagerilor, oferim transport angajaților, pentru a evita circulația acestora cu transportul public. Monitorizăm zilnic sănătatea oamenilor, îi asigurăm cu echipamentul necesar, respectăm măsurile de protecție”, a informat directorul de la „Franzeluța S.A.”.

„Mă bucur că la întreprindere sunt respectate măsurile de igienizare și de protecție a angajaților, fiindu-le oferite echipamentele necesare, or, în astfel de condiții trebuie să se desfășoare munca în industria alimentară. Este important ca în această perioadă să asigurăm consumatorii cu produse de calitate, la un preț accesibil”, a relevat ministrul.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19. Autorităţile monitorizează situaţia pentru a nu admite majorarea preţurilor la produsele social importante din care face parte şi pâinea.

Totodată, consumatorii sunt îndemnaţi ca în cazul în care constată o majorare față de perioadele anterioare a prețurilor la mărfurile social importante, să comunice la Linia Centrului de apel al Serviciului Fiscal de Stat 0 8000 1525.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture