Încă 35 de cazuri noi de COVID-19: 6 sunt de import și 29 cu transmitere locală

 30 mar./ În laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost examinate luni 169 de probe, dintre care 35 s-au dovedit a fi pozitive. Dintre acestea, șase sunt de import și 29 cu transmitere locală. Astfel, bilanțul cazurilor confirmate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 298.

Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă al gestionării crizei provocate de virusul COVID-19, transmite MOLDPRES.

Ministrul susține că majoritatea cazurilor de transmitere locală s-au înregistrat în Chișinău, Ialoveni, Ștefan Vodă și în stânga Nistrului. Toate persoanele sunt spitalizate, iar astăzi doi copii au fost externați după ce au fost tratați.

Șeful de la Sănătate a precizat că în scurt timp vor fi activate și spitalele din Comrat, Cahul și Nisporeni.

Prezent la ședință, premierul Ion Chicu a menționat că astăzi ministrul de Interne a vizitat cele două sate din Hâncești plasate în carantină și dacă nu vor mai fi înregistrate în următoarele zile  noi îmbolnăviri, localitățile ar putea ieși din carantină. El a specificat că printre cei infectați cu COVID-19 și internați în instituțiile medicale sunt și primari dar și președinți de raion, atribuțiile acestora fiind preluate de alți funcționari desemnați. El a îndemnat cetățenii să respecte recomandările autorităților pentru ca țara noastră să poată ieși din situația fără precedent declanșată de COVID-19.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture