Prima femeie din Moldova comandantă de pluton în Garda de Onoare

A visat la o carieră militară de succes, iar grație eforturilor depuse a ajuns în Garda de Onoare a Armatei Naționale.

0

Nadejda Dimitrovici este prima femeie din istoria Republicii Moldova care face parte din această unitate de elită, transmite tv8.md. Mai mult decât atât tânăra nea povestit că, la început, i-a fost greu să facă față provocărilor fizice, dar cu timpul s-a învățat să alerge în rând cu băieții și chiar să-i întreacă.

Nadejda a menționat faptul că atunci  când a fost selectată în Garda de Onoare s-a ținut cont de înălțime și probele de logică. La prima vedere, nimic neobișnuit. Dar totuși, dacă privești mai atent, după una dintre maști se ascunde o tânără de doar 22 de ani. Este vorba despre Nadejda Dimitrovici, aceasta este prima femeie care a ajuns să fie parte a Gărzii de Onoare a Armatei Naţionale. Cariera acesteia  militară a început cu trei ani în urmă, atunci când, ascultând de sfatul mamei sale, tânăra și-a depus actele și a fost admisă pentru studii în cadrul  Academia Militară din Chișinău. Prima provocare pentru Nadeja a fost să se despartă de familia care locuiește în regiunea Comrat, apoi au urmat multe eforturi fizice.

Mai mult decât pe lângă o carieră de succes în domeniul militar, Nadejda Dimitrovici își dorește să reprezinte Republica Moldova la evenimentele și ceremoniile internaționale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture