Prima medalie în palmaresul R. Moldova la Tokyo! Cine este canotorul care a cucerit bronzul

Canotorul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo! El a parcurs distanța de o mie de metri în 4:06.069. Campion olimpic a devenit brazilianul Isaquias Queiroz dos Santos (4:04.408), iar medalia de argint a fost adjudecată de chinezul Hao Liu (4:05.724), scrie tv8.md.

„Vă mulțumesc. Nu a fost ușor. Am avut mai puțin de 2 ore pauză după lupta din semifinale. E nevoie de caracter pentru a rezista. Pentru mine a fost cel mai important să ajung în finală pentru că m-am duelat cu campioni olimpici, mondiali și europeni. În finală la fel nu a fost ușor, pentru că chiar dacă a fost cald era un vânt puternic. Mă bucur că am cucerit bronzul la fel ca la Rio și am demonstrat că merit această medalie. Sunt fericit că am cucerit medalie pentru Moldova”, a spus Serghei Tarnovschi, pentru Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Întrebat cum a decurs pregătirea pentru olimpiadă, sportivul a spus că: „Înainte de a veni în Japonia m-am pregătit 2 săptămâni la baza de la Ghidighici cu domnul Nicolae Juravschi și fratele meu Oleg. Apoi 2 săptămâni am avut un cantonament în Japonia. Le mulțumesc gazdelor pentru cazare. Ne-a ajutat foarte mult pentru acomodare. Am văzut asta și la fete care l-a fel au atins finala. Este un bun rezultat pentru Daniela și Maria”.

Menționăm că Daniela Cociu – Maria Olărașu, elevele lui Viktor Reneiski, s-au clasat pe locul șapte la 500 metri dublu. Campioane olimpice au devenit Sun Mengya și Xu Shixiao din China.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture