Prima zi după anularea unor restricții, plimbări și revenirea la problemele zilnice

Bălțenii au ieșit la plimbări, în mare parte acestea sunt legate de soluționarea problemelor, puse pe pauză în timpul carantinei. Asta după ce Comisia Națională pentru Situații Excepționale a decis relaxarea unor restricții. Se pare că viața moldovenilor revine câte un pic la normal.

Deși weekendul trecut s-a înregistrat un număr record de cazuri de infectare cu coronavirus, guvernul a dispus relaxarea restricțiilor. Astfel, începând de astăzi, 27 aprilie, este permisă reluarea activităților de comerț cu amănuntul a tuturor tipurilor de mărfuri,  cu excepția celor amplasate în centre comerciale și piețe, cu condiția respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID-19. Tot de astăzi, oamenii  pot ieși la plimbări în aer liber în grupuri nu mai mari de 3 persoane.

Bălțenii au profitat de temperaturile generoase și au ieșit la o gură de aer. Astăzi, Piața ,,Vasile Alecsandri” din oraș a fost mult mai aglomerată decât acum câteva zile. Unii au ieșit la o plimbare cu bicicletele, alții cu copiii. Totuși majoritatea oamenilor au mers să-și rezolve problemele amânate din cauza izolării.

Deși majoritatea magazinelor și-au deschis ușile, acestea nu prea au avut parte de cumpărători. Cele mai solicitate au fost băncile, oficiile poștale și agenția servicii publice.

Astăzi transportul public nu a funcționat, asta deși lucrătorii din instituțiile de stat s-au întors la locurile de muncă. Premierul a anunțat că începând cu 4 mai transportul public va reveni la regimul normal.

„De mâine până joi, transportul public în Chișinău și Bălți va funcționa. De vineri și până duminică nu va funcționa. Iar de luni, transportul public revine la regim normal, cu taxare, așa cum a fost până la introducerea regimului de stare de urgență”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu

Alexandr Petcov, redactor-șef al portalului omega susține că autoritățile nu au elaborat un plan de ieșire din carantină, cum au făcut-o alte țări. Decizia de a relaxa unele restricții fiind o decizie spontană.

Starea de urgență a fost instituită în R.Moldova la data de 17 martie curent. Chicu a declarat că nu intenționează să prelungească starea de urgență în cazul în care dinamica îmbolnăvirii cu COVID-19 se va menține la nivelul actual.

Prima zi după anularea unor restricții, plimbări și revenirea la problemele zilnice

Prima zi după anularea unor restricții, plimbări și revenirea la problemele zilnice

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 27. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture