PRIMĂRIA BĂLȚI ARE DE ACUMULAT DE LA DEBITORI APROAPE 11 MILIOANE DE LEI

Datoriile unor agenți economici din Bălți pentru arendarea spațiilor din posesia municipalității, continuă să crească. Suma totală a acestora ajunge în prezent la aproape 11 milioane de lei. Problema a fost discutată în cadrul ședinței ordinare a comisiei financiar-economice, luni, 13 martie. Potrivit viceprimarului de Bălți, Leonid Babii, debitorii nu doar că se eschivează de la plată, dar și tergiversează cazurile în instanțele de judecată.

Astfel, cel mai mare datornic este „Terra Cleaning”, companie privată, specializată în salubrizarea orașului-7,6 milioane lei. O situație dramatică se atestă  și la liceul privat „Elitex”, care a acumulat o restanță de 863 de mii de lei.

Datele prezentate de șefa secţiei acumularea impozitelor de la Primăria Bălţi, Rima Tcaci, arată că datoriile pornesc de la câteva mii de lei și ajung la milioane. În prezent ele nu pot fi rambursate nici prin intermediul instanțelor de judecată.

Rima Tcaci a menționat despre situația critică cu administrația liceului „Elitex”, care nu vrea să părăsească încăperea, asta deși, ultima inspecție a reprezentanților Direcției Învățământ Tineret și Sport, a demonstrat că instituția nu dispune de elevi și acreditare pentru desfășurarea activității.

Autoritățile au solicitat reprezentanților direcțiilor și întreprinderilor cu debitori, să depună mai mult efort pentru a obține banii cuveniți. Mai mult, comisia financiar economică a efectuat în acest sens și un set de recomandări.

La moment, o tendință pozitivă la capitolul acumularea datoriilor, a fost înregistrată doar la Întreprinderea Municipală „Gospodăria Locativ Comunală”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture