Primăria Bălți cere redeschiderea piețelor: decizia trebuie luată de autoritățile republicane

Mai mulți comercianți din Bălți sau adresat către autoritățile locale pentru a le permite să-și reia activitatea în piețele din Bălți. Reprezentanții administrației spun, că acest lucru ar fi posibil și că piețele corespund cu toate normele de respectare a carantinei, însă o decizie în acest sens trebuie să fie luată de Comisia Națională, care totuși  permis redeschiderea piețelor din toată țara, cu excepția celor din Bălți și Chișinău.

Primăria Bălți a trimis o solicitare către Comisia Națională pentru Situații Excepționale de a fi redeschise piețele din oraș. În cadrul ședinței de marți, 12 mai, viceprimarul Nicolai Grigorișin a spus, că este o situație absurdă, când în supermarketuri și magazine vestimentare se adună un număr mare de oameni, iar în același timp piețele sunt închise. Nicolai Grigorișin  a menționat, că în piețele din Bălți au fost create toate condițiile pentru ca acestea să-și continue activitatea, respectând totodată măsurile de carantină.

Potrivit șefei de la sănătate Feodora Rodiucova, piețele cu adevărat î-și pot relua activitatea respectând anumite măsuri: cumpărătorii trebuie să respecte distanața, să poarte măști și mănuși, la fel și vânzătorii.

Nicolai Grigorișin a spus, că mai mulți comercianți s-au adresat pentru a fi reluată activitatea piețelor, deoarece mulți nu mai au bani cu ce să se întrețină, toate economiile sau epuizat.

Amintim că, la 16 martie în Moldova sau închis toate piețele. Decizia aparține Comisiei Naționale pentru situații Excepționale. Începând cu 11 mai a fost permisă redeschiderea tuturor pițelor din localități, cu excepția Chișinăului și Bălțiului. Decizia la fel a fost luată de comisia națională.

Бельцкая мэрия просит открыть рынки: решение должны принять республиканские власти

Бельцкая мэрия просит открыть рынки: решение должны принять республиканские власти

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 13. Mai 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture