Primarul de Bălți a comandat 1.500 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului

200 de mii de lei au fost donați de fundația lui Renato Usatîi pentru a fi comandate 500 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului. Alte o mie vor fi procurate din banii fondurile de caritate pe care le adună primăria municipiului. Primarul de Bălți, recomnadă persoanelor care au suspecții că sunt infectați cu acest virus, să facă aceste teste pentru a reduce din munca enormă pe care o au de făcut medicii.

Primarul de Bălți a comandat pentru oraș 1.500 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului, pentru a începe o testare mai amănunțită a populației. Renato Usatîi va plăti costul a 500 de teste din fonduri personale. Pentru o mie de teste, cheltuielile vor fi acoperite cu banii din donații făcute în contul de caritate al primăriei.

Acesta a fost deschis pentru strîngeri de fonduri în lupta împotriva coronavirusului. Fundația Renato Usatii a transferat primele 200 de mii de lei către aceasta. Usatîi propune persoanelor care au simptome similare cu coronavirusul să facă teste rapide. Potrivit primarului, este imposibil să fie spitalizați pe toți cei  care au suspecții de îmbolnăvire, pentru că nu există suficiente secții sau medici. Testele rapide vor facilita activitatea medicilor și vor economisi resurse umane.

Reamintim că spitalul din Bălți este deja pregătit pentru posibile internări a pacienților cu coronavirus. În secția de boli infecțioase, 40 de saloane au fost pregătite pentru cazuri de urgență, iar în 7 au fost instalate dispozitive pentru ventilația plămânilor.

Primarul de Bălți a comandat 1.500 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului

Primarul de Bălți a comandat 1.500 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 27. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture