Primii turiști din Bălți au plecat la odihnă în Turcia. Cum a decurs totul?

Deși pandemia nu le-a permis să-și organizeze nunta pe care și-au dorito, și-au organizat o vacanță pe plajele din Turcia. Este poveste a doi tineri din Bălți, care au fost printre primii turiști de la noi ce au plecat în Alania. Cum a fost, ce s-a schimbat pe plajele din Turcia, am încercat să aflăm chiar de la ei.

Pandemia le-a dat toate planurile peste cap, însă nu au renunțat la visurile lor. Nicolae și Nadejda Băbălău, 2 tineri din Bălți au planificat să-și joace nunta în această vară, însă virusul COVID-19  a fost factorul decisional în aceasta situație. Cei 2 nu s-au întristat, și-au înregistrat căsătoria și oficiat cununia, conform restricțiilor în vigoare. Ulterior aceștia au decis să meargă într-o călătorie. Au optat pentru mare în Turcia. Au apelat la serviciile unei agenții de turism și s-au dovedit a fi primii turiști din Bălți care au mers la odihnă în Alania, Turcia. Călătoria a început de la Aeroportul din Chișinău. Pe parcursul zborului cât și a cazării aceștia au fost obligați să poarte măști. De asemenea toți călătorii au îndeplinit 2 formulare cu date despre starea lor de sănătate.

După cazare aceștia și-au putut lăsa măștile și profita din plin de plajă și soare, totuși starea lor de sănătate este monitorizată foarte des. În același timp, susține Nicolaie, angajații hotelului sunt obligați să poarte echipamente de protecție.

Deși măsurile de prevenire a infecției de coronavirus permit hotelurilor cazarea a 80 % la sută din locurile disponibile, vizitatori sunt cu mult  mai puțini.

De asemenea, Nicolae Băbălău spune că prețurile au devenit mai mici, în comparație cu ceilalți ani.

La întoarcere, tinerii însurăței vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile.

După ce Italia, Ungaria şi Austria au interzis într-o formă sau alta accesul moldovenilor pe teritoriile lor, pe 15 iulie, şi Bulgaria a anunţat că interdicţia de intrare pe teritoriul său, valabilă pentru cetăţenii mai multor state, inclusiv Republica Moldova, a fost prelungită până la cel puţin 31 iulie 2020.

Primii turiști din Bălți au plecat la odihnă în Turcia. Cum a decurs totul?

Primii turiști din Bălți au plecat la odihnă în Turcia. Cum a decurs totul?

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 23. Juli 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture