PRIMUL CANDIDAT LA FUNCȚIA DE GUVERNATOR AL BNM

Roman Cernîșev este primul candidat care a depus dosarul pentru funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, scrie Agora.md. El deține cetățenia Republicii Moldova și a Israelului.

Pe pagina oficială a Parlamentului a fost publicat CV-ul lui Roman Cernîșev. El este primul candidat care a aplicat pentru funcția de Guvernator al BNM.

Cernîșev are o vârstă de 43 de ani și deține cetățenia Republicii Moldova, precum și a Israelului. Din datele prezentate în CV, reiese că el are experiență în domeniul financiar-bancar acumulată doar în Israel.

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a lansat un nou concurs pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Candidații trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova; studii superioare/post-universitare; experiență de cel puțin 10 ani în domeniul financiar sau monetar; capacitatea de a vorbi fluent limba engleză.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 22 februarie 2016, ora 17.00.

La concursul organizat anul trecut, nu a fost selectat nici un candidat, fapt ce a stârnim critici din partea experților din domeniul financiar-bancar.

agora.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture