Primul lot de vaccin împotriva COVID-19 urmează să ajungă în Republica Moldova la sfârșitul lui februarie

Primul lot de vaccin prin intermediul platformei COVAX urmează sa ajungă în Republica Moldova la sfârșitul lui februarie curent. Confirmarea a fost făcută de către Hans Kluge, Directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, care a avut o discuție cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„Am avut o videoconferință cu Dr. Hans Kluge, Directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa. Am mulțumit OMS pentru implicarea în acțiunile de răspuns la pandemia Covid-19 și am subliniat necesitatea de asigurare gratuită cât mai rapidă cu vaccin a Republicii Moldova prin platforma COVAX – pentru 20% din populația țării, așa cum s-a planificat. Am solicitat, de asemenea, ajutorul OMS în procesul de negociere a unor prețuri avantajoase cu companiile producătoare de vaccin prin platforma COVAX. Reprezentantul OMS a confirmat că primul lot de vaccin prin intermediul platformei COVAX urmează sa ajungă în Republica Moldova la sfârșitul acestei luni”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook, scrie tv8.md.

Anterior, Ministerul Sănătății a anunțat că vaccinul împotriva COVID-19 va ajunge la mijlocul lunii curente. Republica Moldova va beneficia de o donație de circa 200.000 de doze de vaccin din partea României. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. MSMPS a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX, la data de 30 ianuarie. Republica Moldova va recepționa gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populație.

Ulterior, Republica Moldova va procura prin intermediul COVAX vaccinuri la un preț preferențial.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture