Primul lot de vaccinuri împotriva COVID-19, livrate prin mecanismul COVAX, urmează să ajungă azi la Chișinău

Primul lot de vaccinuri împotriva COVID-19, livrate prin mecanismul COVAX, urmează să ajungă în Republica Moldova în această seară, 4 martie. Este vorba despre 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca pe care Republica Moldova le primește gratuit.

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale precizează că Republica Moldova este printre primele țări care primește vaccinuri împotriva COVID-19, în prima tranșă de livrări COVAX, transmite IPN. Evenimentul de recepționare a vaccinului va avea loc la Aeroportul Internațional Chișinău. Aeronava urmează să ajungă la ora 20.50. La eveniment vor participa: președintele Maia Sandu, membrii corpului diplomatic, reprezentanții de țară ai OMS, UNICEF, ONU și conducerea MSMPS, scrie jurnal.md.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture