PRO SAU CONTRA STUDII SUPERIOARE. CE SPUN TINERII

113

Scăderea numărului de studenți, condițiile de studii și de cazare sunt doar unele probleme cu care se confruntă universitățile din Moldova.

De acestă părere sunt tinerii care au luat parte la talk-show-ul public, cu titlul: „Universitatea între like și dislike” , care a fost organizat la Bălți. Acesta s-a desfășurat la Anticafeneaua din oraș la inițiativa tinerilor Greg Cojocaru și Daria Capatina din Chișinău. Activitatea s-a realizat cu scopul de a afla dacă tinerii sunt satisfăcuți de sistemul de învățământ din țară.

Zeci de elevi, studenți și voluntari au luat parte la aceste dezbateri. Tinerii au fost activi și au discutat despre ce le place și nu le place la universitățile din Moldova.

Ana Noroc este absolventă în acest an a specialității  de drept la Universitatea din Bălți. Potrivit ei  sistemului de învățămnt superior de aici are și plusuri și minusuri.

La afirmația: „Universitățile sunt făbrici de șomeri cu studii superioare”, prodecanul Facultății de Drept din cadrul USARB, Vladimer Rusu nu a fost în totalmente de acord.

Activitatea s-a desfășurat în parteriat cu Fundația Friedrich Ebert Stiftung din Moldova.

Cmentariile sunt închise