Procuratura a venit cu un răspuns la denunțul PAS, după ce i-a audiat pe Candu, Filip și câțiva deputați

289

Procuratura Generală a tras o concluzie și a venit cu un răspuns în urma denunțului depus de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, acuzând-ul de uzurparea puterii în stat. Astfel, după ce a audit PG a constatat că Vlad Plahotniuc nu a uzurpat puterea în stat. Anunțul a fost făcut de către liderul PAS, Maia Sandu. 

În procesul examinării denunțului PAS, Procuratura i-a audiat pe Andrian Candu, Pavel Filip, Valeriu Ghilețchi, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi. Drept urmare, Maia Sandu a anunțat că va contesta în judecată răspunsul Procuraturii:

”Am primit răspuns de la Procuratură cu privire la denunțul pe care l-am depus împotriva lui Vlad Plahotniuc, denunț în care l-am acuzat de uzurpare de putere. Procuratura ne informează că cetățeanul Vladimir Plahotniuc este curat ca lacrima. Din această scrisoare, aflăm că cei audiați de Procuratură și anume audiați președintele Parlamentului, Andrian Candu, deputații Valeriu Ghilețchi, Violeta Ivanov, Anatolie Zagorodnîi spun că nu există niciun fel de imixtiune din partea dlui Plahotniuc. O altă persoană audiat de Procuratură – prim-ministrul Filip, spune și el că nu există imixtiune. Astfel, în baza celor declarate, Procuratura face o concluzie că toate faptele pe care le invocăm noi în denunț sunt motivate politic și nu pot fi folosite pentru a deschide o cauză penală. Noi ne întrebăm de ce Procuratura a ales să audieze doar doar persoane care sunt rude cu V. Plahotniuc, dar și persoane subordonate politic. Totodată, ne întrebăm de ce cel vizat în denunțul nostru nu a fost audiat de Procuratură”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, în timpul unui flashmob organizat în fața Procuraturii Generale, Maia Sandu și echipa sa a prezentat niște înregistrări audio, care au apărut recent în spațiul public, dintre Veaceslav Platon și Serghei Iaralov. 

Realitatea.md amintește că președintele PAS, Maia Sandu a depus la sfârșitul lunii septembrie un denunț pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, acuzând-ul de uzurparea puterii în stat. Ieri, 12 octombrie, Maia Sandu a fost invitată la PCCOCS, pentru a i se aduce la cunoștințe despre răspundrea penală în cazul unor denunțuri false.

 

Sursa: realitatea.md

Cmentariile sunt închise