Procurorul general Alexandru Stoianoglo a fost rugat să fie revizuite dosarele motivate politic

249

Președintele organizației pentru drepturile omului ”Dreptul la Dreptate” Pavel Grigorciuc și un grup de avocați i-au solicitat procurorului general Alexandru Stoianoglo să revizuiască toate dosarele penale motivate  politic. În cadrul unei conferințe de presă la agenția INFOTAG, Grigorciuс a declarat, că organizația reunește „o mulțime de foști deținuți politici, rudele lor și alte persoane care au avut de suferit pe timpurile regimului oligarchic a lui Plahotniuc”.

 Grigorciuc a amintit că recent, pe data de 3 octombrie anului 2019, Asambleea Parlamentară a Consiliului Europei, în rezoluția sa, a cerut autorităților din Moldova să închidă toate dosarele politice împotriva activiștilor și avocaților lor.

În cadrul conferinței de presă a fost dată citirii o listă cu peste douăzeci de nume ai cetățenilor moldoveni,  împotriva cărora au fost deschise dosare penale ”de natură clar ordonată”. Printre aceștia se numără activistul Platformei DA, Gheorghe Petic, fostul parlamentar Grigorii Petrenco, avocata Ana Ursachi, fostul parlamentar Iurie Bolboceanu,  primarul de Bălți, Renato Usatîi și alții.

Avocatul Ion Cerga a declarat că, de exemplu, presiunea împotriva președintelui formațiunii politice ”Partidul nostru”, Renato Usatîi și susținătorii săi, prin deschiderea dosarelor penale a început încă în 2014 și a intrat în fază activă în 2017.

Генпрокурора Стояногло попросили пересмотреть все политически мотивированные уголовные дела

Генпрокурора Стояногло попросили пересмотреть все политически мотивированные уголовные дела

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 20. Dezember 2019

Cmentariile sunt închise