Producătorul de medicamente Pfizer, lucrează la o pastilă anti-COVID care să poată fi administrată pe cale orală

Pastila anti-COVID, va funcționa prin atașarea de enzime virale și va împiedica replicarea coronavirusului în căile respiratorii.

La data de 27 septembrie producătorul de medicamente Pfizer, a făcut un anunț precum că la moment lucrează  la o pastilă anti-COVID care va putea fi administrată pe cale orală. Aceasta ar putea fi disponibilă publicului până la finele acestui an, a menționat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, în cadrul interviului  acordat CNBC.

Lucrăm în prezent la două variante, una injectabilă și cealaltă care poate fi administrată pe caleoral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat Bourla.

Pastila anti-COVID, va face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează, care își au funcțiunea prin atașarea de enzimele virale și nu permite replicarea coronavirusului în interiorul căilor respiratorii, transmite digi24.ro.

„Toate mutațiile coronavirusului despre care tot auzim în aceste zile au loc la nivelul proteinelor Spike. Pastila noastră nu acționează asupra acestor proteine, ceea ce ne face să credem că ea va fi mult mai eficientă împotriva noilor tulpini. Deci, toate acestea sunt vești bune”, a spus CEO-ul Pfizer.

Tratamentul, denumit PF-07321332, este unul inhibitor de protează care va putea fie administrat în timpul apropiat sub forma unei pastile ce va împiedica replicarea coronavirusului în celule. Conform studiilor clinice, compania Pfizer, care lucrează la moment la crearea partilei anti-Covid, menționează faptul că până la momentul actual, inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în administrare cu alte antivirale.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture