Proteste masive în Bulgaria. Manifestanții cer demisia Guvernului

Circa 1000 de manifestanţi s-au adunat paşnic joi în faţa clădirii parlamentului de la Sofia pentru a protesta împotriva corupţiei şi a cere demisia guvernului Bulgariei, relatează AFP.

Protestatarii acuză autorităţile bulgare că tolerează corupţia, utilizează procuratura împotriva opoziţiei şi protejează interesele anumitor oligarhi.

Avocatul Nikolai Hadzigenov, unul dintre liderii demonstraţiei, şi-a făcut auzit obiectivul: ‘Demisia lui Borisov (premierul Boiko Borisov – n. red.) şi a întregului guvern – iată de ce suntem aici de 64 de zile şi iată de ce vom mai rămâne 64 de zile dacă e nevoie’. Mulţimea a strigat ‘Demisia!’ şi ‘Mafia!’ şi la adresa procurorului general Ivan Gheşev.

Atât organizatorii, cât şi poliţia au făcut apel la calm. Forţele de ordine au percheziţionat mai mulţi manifestanţi şi au arestat şase dintre ei, care aveau asupra lor obiecte periculoase; printre aceştia se află şi o femeie care a refuzat să predea un spray de autoapărare.

Săptămâna trecută, când protestatarii au aruncat cu diverse obiecte spre poliţişti, o manifestaţie de la Sofia s-a soldat cu circa 200 de răniţi.

Sursa stirileprotv.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture