PSRM va lua o decizie în această săptămână, privind oferta PDM de a crea o coaliție

231

Cu un răspuns la propunerea privind crearea unei coaliții de guvernare dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat, PSRM va veni în zilele următoare. Declarația a fost făcută de lidera socialiștilor, Zinaida Greceanîi, în cadrul unor declarații de presă susținute după întrevederea cu reprezentanții blocului ACUM.

Potrivit lui Greceanîi, orice decizie este luată în cadrul Consiliului Republican al PSRM, iar o decizie în contextul propunerii făcute de PDM va fi luată în această săptămână, transmite unimedia.info.

Totuși PSRM afirmă că așteaptă încă o decizie din partea blocului ACUM, în urma discuțiilor pe care le-au purtat astăzi.

„Orice ofertă o punem în discuție la Consiliul Republican. Săptămâna aceasta vom convoca Consiliul Republican care va lua o decizie în acest sens. Noi și pentru decizia cu blocul ACUM trebuie să convocăm Consiliul Republican și ulterior ne vom pronunța. Noi nu am avut mandatul și nu am discutat până acum cu nimeni, în afară de blocul ACUM, și nu putem spunem nimic. Până în acest moment am considerat că trebuie să facem propunerea pentru blocul ACUM. Aceasta este poziția noastră”, a declarat Zinaida Greceanîi.

UNIMEDIA amintește că la 31 mai curent, PD a anunțat că invită socialiștii la discuții și „a decis să mandateze conducerea partidului să întreprindă măsurile necesare pentru ca Republica Moldova să nu intre într-o criză pe termen lung și să nu se ajungă la alegeri anticipate”.

În reacție, PSRM susține că au luat act și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului.

Amintim că șeful statului, Igor Dodon, pe ultima sută de metri, a venit cu un ultimatum – Formarea unui Guvern care va susține președintele sau alegeri parlamenare anticipate. Cel puțin aceasta a declarat Igor Dodon pentru presa rusă.

De menționat că la data de 9 iunie curent este termenul limită în care Igor Dodon va dizolva Parlamentului ales la data de 24 februarie, dacă nu se va crea o majoritate legislativă.

Cmentariile sunt închise